Agenda

Leergangen, workshops en bijeenkomsten

met open blik systemisch leiderschap

‘Met open blik’ kaartspel

‘Met open blik’ brengt mensen met elkaar in gesprek over het individu, de organisatie en de maatschappij via de ‘Circle of Leadership’.
Kwesties ontrafelen in een gesprek over de organisatie, het team of als individu in gezamenlijke verantwoordelijkheid.
Onbewuste patronen bewust maken, je blik verruimen en verdiepen. Samen kwesties die in de praktijk spelen, kunnen oplossen middels dialoog.
Nu te koop!

Masterclass ‘Circle of leadership’

Leiderschap als capaciteit van het hele systeem

Een ieder heeft in leiderschap te maken met complexiteit; vraagstukken en thema’s zijn niet langer los van elkaar te zien en ook gebeuren ze niet na elkaar, maar parallel aan elkaar.

Steeds meer dringt het besef door dat alles met elkaar onderling verbonden is, wederzijds afhankelijk van elkaar is en zaken ook tegelijkertijd plaats vinden.

Om voor de uitdagingen die dit geeft antwoorden te vinden voor de toekomst en de daaruit vloeiende acties te kunnen initiëren, vraagt het  om leiderschap dat integraal, cyclisch en  meer dimensionaal is en gericht is op het welzijn van iedereen in het systeem.

Het vraagt in leiderschap, bewust te worden, dat je als leider communiceert met je hele persoon; met je intellectuele vermogen, je emoties, je lichaam (non –verbaal) en je bestaande relaties en patronen.

In systemisch leiderschap ligt de mogelijkheid om in het gehele systeem met alle dimensies, lagen en onderlinge verbindingen  te onderscheiden. Zien wat in je rol bewust en onbewust bestaande patronen versterkt of verzwakt of wat om aandacht vraagt.

Systemisch Leiderschap; leiderschap zien, als een capaciteit van het hele systeem.

Een systemisch leider ontwikkelt en gebruikt nieuwe manieren van communiceren, die bij aanvang wellicht oncomfortabel kunnen worden ervaren.  Het vertrouwde en bekende laten gaan (lineair denken, één dimensionaal en gescheiden werelden) geeft altijd beleefde onzekerheid in het klein of groot.

En de complexe uitdagingen doen in leiderschap zeker een appèl op onze moed om soms ‘het land van niet weten’ te betreden. Weten wat niet voldoende meer werkt voor de vragen van nu en de toekomst is nog niet hetzelfde als na een nacht slapen weten hoe dan wel?

Vrouwelijk Leiderschap

Leiderschap vanuit het vrouwelijke?Vrouwelijk leiderschap circle of leadership centrum systemisch leiderschap
Hoe sta je in je kracht en benut je in je handelen
het vrouwelijke in je leiderschap?
Wat draagt deze wijze van leiderschap bij aan onze
maatschappij, organisatie en aan onze wereld?

Lees hier meer

Data

Voorjaar 2020

Kwestie in beeld

3 daagse leergang met coaching

Het verbeelden van je kwestie in steen brengt een werkproces op gang wat enorm kan ondersteunen in het verkrijgen van helderheid. Al werkend komen dingen aan het licht die we gebruiken als input voor de coach gesprekken.

Ervaring met beeldhouwen is niet nodig. Er wordt gewerkt in kleine groepen.

Inschrijven op aanvraag. Ook aan te melden met een groep. Neem contact op voor meer informatie.

Leiderschap tussen diversiteit en all inclusive

In systemisch leiderschap ligt de mogelijkheid om in het gehele systeem met alle dimensies, lagen en onderlinge verbindingen  te onderscheiden. Zien wat in je rol bewust en onbewust bestaande patronen versterkt of verzwakt of wat om aandacht vraagt.

Centrum Systemisch Leiderschap

mail@centrumsystemischleiderschap.nl

06 222 489 84

Facebook    LinkedIn    Instagram    Youtube

Vergeet je niet een kijkje te nemen in onze shop?

naar shop